Bakondi: Új migrációs útvonal van kialakulóban

Ukrajnán, Fehéroroszországon, Litvánián keresztül Lengyelországba érkezik egyre több menekült.

MTI
2017. 01. 14. 20:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György azt mondta, Ukrajnán, Fehéroroszországon, Litvánián keresztül Lengyelországba érkezik egyre több bevándorló, ezen az útvonalon az utóbbi időben nagyságrendekkel nőtt a menekültek száma.

Hangsúlyozta, hogy a migránsok, illetve az embercsempészek folyamatosan keresik a rendszer gyenge pontjait, ezért is lenne fontos azon magyar javaslat mielőbbi elfogadása, amely a schengeni övezet határán állítaná meg a migrációt.

Bakondi György beszélt arról is, hogy Szerbiában jelenleg 7500 nyilvántartott migráns van, őket a hideg beálltával táborokba akarták vinni, de mivel ott regisztrálniuk kell, és így menedékjogi kérelmet kell beadniuk, sokan elkerülik e létesítményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.