Bezárják a csepeli cigányholokauszt-központot

Hiába kértek támogatást a kormánytól, forráshiány miatt lakat kerül az intézményre.

MTI
2017. 01. 27. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Makai István elmondta, hogy a központ 2014. augusztus 2-án nyitotta meg kapuit, és „olyan erkölcsi, szellemi tartást adott közösségünknek, amelyre az egész ország méltán lehet büszke”. Az intézmény fennállása óta több ezer látogatót fogadott – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a központot állami és pályázati források nélkül hozták létre, és a csaknem hároméves működés során ugyan kaptak állami támogatást, de főként önkéntesek segítségével tartották fenn az intézményt. A további működtetéshez sikertelenül kértek támogatást a kormánytól – közölte Makai István.

A központnak a Szent István út 71. szám alatti felújított és átalakított családi ház adott helyet, ebben hozták létre a kiállítótereket. Az udvaron a megnyitó alkalmával elhelyezték a roma holokauszt áldozatainak emléktábláját, amelyre pénteken fekete szalag került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.