Botka állítja, hogy nem beszél egy nyelvet Orbánnal

Pikáns találkozó lesz január 30-án. A kormányfő 2010 óta nem ült egy asztalhoz szocialista politikussal.

MNO
2017. 01. 17. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem hinném, hogy a városfejlesztési terveken túl másról is fogunk beszélni, a magam részéről ugyanis nem tudok olyan témát, amiben egyet tudnánk érteni” – jelentette ki a Hvg.hu-nak Szeged MSZP-s polgármestere arra a kérdése, milyen témákkal készül a miniszterelnökkel való január végi találkozójára. 

Lázár János múlt heti kormányinfóján közölte, hogy a Modern városok program újabb állomásaként Orbán Viktor január 30-án Szegedre látogat.

Ez egyrészt azért figyelemre méltó, mert a program közel két éve alatt a kormányfő eddig kizárólag fideszes vezetésű megyei jogú városokat keresett fel, másrészt azért érdekes, mert Orbán egy asztalhoz ül egy szocialista politikussal, amire 2010 óta nem volt példa. Harmadrészt pedig azért is különösen pikáns a találkozó, mert Szeged polgármestere szerdán a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje lehet, így Orbán nem csupán egy szocialista politikussal fog tárgyalni, hanem a 2018-as kihívójával is egyben.

Arról viszont még semmilyen tájékoztatást nem kapott Botka László a Miniszterelnökségtől, hogy Orbán Viktorral négyszemközt vagy többek kíséretében tárgyal-e majd. A résztvevők száma azonban az ő részéről mindegy is, mondta, tekintve, hogy Szeged fejlesztésén túl állítása szerint nincs más, amiben egy nyelvet beszélnének a miniszterelnökkel – írja a Hvg.hu.

A találkozón szóba kerül majd a megvalósítatlan déli Tisza-híd megépítése, a tavaly elkészült lézerközpont mellett kialakítandó 200 hektáros tudományos ipari park, valamint egy fedett uszoda építésének támogatása. Botka úgy véli, hogy „betuszkolják” majd a programba a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tramtrain megépítésének költségeit is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.