Botka László: Legalább egymillió választó hiányzik

Keményen kritizálta a baloldali pártokat az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Népszavának adott interjújában.

MNO
2017. 01. 28. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2017 tavasza az utolsó lehetőség, hogy egységes, kormányzóképes, demokratikus alternatívát tudjunk állítani az Orbán-rendszerrel szemben. Azért nincs értelme a következő hónapokban előválasztást tartani, mert az elmúlt két évben másról sem volt szó, mint hogy kik között, és milyen szabályok alapján tartsanak előválasztást a demokratikus oldalon, ezt pedig már elképesztően unják a választók – nyilatkozta a Népszavának Botka László.

Szeged polgármestere, az MSZP elnöksége által támogatott miniszterelnök-jelölt a napilapnak elmondta, ha a következő hónapokban a magyar politikai élettől idegen előválasztási csatározásokat tartanak, annak csak egy nyertese lesz, méghozzá Orbán Viktor. Elmondta, ő a legalkalmasabb személy arra, hogy felkavarja az állóvizet. A karaktergyilkosságra vonatkozó kérdésről elmondta, akik a gyermekeit veszik célkeresztbe, azoknak kitekeri a nyakát.

A politikus szerint nincsenek harcias és versenyképes helyzetben a demokratikus oldalon, az pedig külön érdekesség, hogy minél kisebb egy demokratikus párt, annál jobban követel előválasztást. Botka László úgy látja, mintha a kollégák nem lennének tisztában a saját helyzetükkel, és bár szerinte folytathatják ezt vitát, de akkor ki fog derülni, hogy ki szeretne tényleg kormányváltást és ki csak frakciót, meg néhány 10 milliós állami támogatást évente, két-három biztos képviselői hellyel.

Szeged polgármestere megértően beszélt azzal kapcsolatban, hogy a kisebb baloldali pártok nem fogadják el őt közös baloldali jelöltként. Mint mondta, természetesnek tartja, hogy még mindenki a saját korábbi álláspontját hangoztatja. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ha így megy tovább, itt még a 2014-esnél is rosszabb eredmény lesz, kormányváltásra pedig esély sem marad.

Botka szerint tudomásul kell venniük, hogy ha a baloldalon az összes jelenlegi választójukat összeadják, akkor is még legalább egymillió szavazó hiányzik a Fidesz legyőzéséhez. Megjegyezte, hogy nemcsak a választók hiányoznak a kormányváltáshoz, hanem a politikusok is.

Az interjúból az is kiderül, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel 8 órakor érkezik a szegedi városházára, hogy találkozzon a polgármesterrel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.