Chikán: A kormány nem szégyelli a korrupciót

Élesen bírálta a Fideszt Chikán Attila, az első Orbán-kormány volt gazdasági minisztere az ATV-nek adott interjújában.

MNO
2017. 01. 28. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hibátlan kezdeményezés a Momentum-népszavazás, nem tudunk olimpiát rendezni súlyos veszteségek nélkül – mondta Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere az ATV.hu-nak adott interjúban. Szerinte Orbán Viktor nem tudja Trumpot másolni. A Putyin-vizit kapcsán a Corvinus professzora figyelmeztet: nem vagyunk alkupozícióban, az orosz pillanatnyi érdekek dominálnak. A történelmi fejlődésünk bázisa Nyugat-Európa, az nem megoldás, hogy az európai uniós integrációs kereteket Orbán Viktor szétrobbantja.

Elmondta, hogy ő személy szerint érzelmileg az olimpia mellett van, de egyáltalán nem tartja reálisnak, hogy egy olyan gazdasági helyzetben lévő ország, mint Magyarország, súlyos veszteségek nélkül képes lenne megrendezni egy olimpiát nemcsak a sokat emlegetett korrupciós kockázat miatt, hanem például azért is, mert az olimpiák esetében a tervezett költségvetés valahogy mindig elszáll, a költségek megemelkednek. 

Bár a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezését nem írta alá, hibátlanul értelmes kezdeményezésnek tartja. Szerinte jó ötlet, hogy így mutatkozik be egy fiatal párt.

Az egykori Orbán-kormány minisztere úgy véli, a jelenlegi rendszer működésének nemhogy mindennapos része a korrupció, de ma a hatalmon lévők már nem is szégyellik, nem is titkolják, inkább megmagyarázzák, miért jó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.