Civilek és terroristák: most Kovács Zoltánon volt a sor

A kormányszóvivő terroristákhoz és embercsempészekhez kötött néhány civil szervezetet.

MNO
2017. 01. 13. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy vihart kavart Németh Szilárd Fidesz-alelnök keddi nyilatkozata, melyeben az álcivil szervezetek eltakarításáról beszélt az elmaradhatatlan „sorosozás” kíséretében. Egy napra rá már meg is nevezett néhányat: a Transparency Internationalt, a Társaság a Szabadságjogokért szervezetét és a Helsinki Bizottságot. Később tompította szavai élét, már csak átláthatóságot követelt tőlük. Péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is ezt az átláthatóságot hangsúlyozta, és „befolyásolási manipulációs kísérletrendszerről” elmélkedett.

Pénteken Kovács Zoltán kormányszóvivőn volt a sor, ő az ATV Start pénteki műsorában már egyenesen arról beszélt, hogy egyes civil szervezetek terrorszervezetekkel cimborálnak.

Először a No Borders nevű ernyőszervezetet helyezte pellengérre, miszerint ők biztattak fel migránsokat Szerbiában, hogy induljanak el a magyar határ felé. Kovács szerint civil szervezetek bujtották fel többször is a migránsokat, hogy illegálisan lépjék át a határt Röszkénél.

A kormányszóvivő szerint akarva-akaratlanul Soros-féle álcivilek cimborálnak embercsempészekkel, illetve dolgoznak együtt terrorszervezetekkel.

Kovács megérti Németh Szilárd indulatát és kijelentését is – bár az általa megnevezett szervezetek nem egyeznek a kormány álláspontjával –, úgy véli, néhány tucat civil szervezet, az aktivista szervezetek megpróbálják kisajátítani a civilséget maguknak, és egy részük megpróbál politizálni.

Kovács és a kormány demokrácifelfogása az, hogy „a politikát választott politikusok csinálják”. Egy civil szervezet nem arra hivatott, hogy politikát csináljon, véleménye lehet róla – állapította meg Kovács, aki elmondta azt is, hogy akiket nem választott meg senki, azoknak nincs helyük a politikai döntéshozatalban.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.