Csakis Botka László lehet az MSZP jelöltje

A szegedi polgármester mögé a párt óriási többsége tud és akar felsorakozni – nyilatkozta Molnár Gyula a Népszavának.

MTI
2017. 01. 14. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én is úgy gondolom, ha az MSZP jelölhet, akkor egy jelöltje lehet, s az Botka László” – hangsúlyozta Molnár Gyula, a szocialisták elnöke a Népszavának adott interjújában.

Hozzátette: az MSZP nem jelölte Botka Lászlót, hanem ajánlatként megfogalmazta az általa képviselt politikát Magyarországnak és a partnereknek.

„Készen állunk arra, hogy abban a rendszerben, amelyet majd közösen kialakítunk, dőljön el, hogy ő vagy más lesz a miniszterelnök-jelölt. Arra fogjuk kérni jövő szerdán Lacit, hogy ebben a kérdésben ő is puhítsa álláspontját” – fogalmazott az MSZP vezetője.

„Nekünk egyetlen dologban van vitánk Botka Lacival: az ő és a mi érdekünk is, hogy több miniszterelnök-jelölt induljon az előválasztáson” – jegyezte meg az MSZP elnöke.

Molnár Gyula szerint innováció lehet a baloldalnak, ha fel tudnak mutatni egy újszerű jelöltválasztási folyamatot.

„Én híve vagyok annak, hogy ahol valóban lehet több jó jelölt, ott legyen előválasztás” – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva megjegyezte: a Jobbik nem az MSZP kárára erősödik, hiszen az ő ellenfele a Fidesz. A Jobbikkal nem lehet és nem szabad együttműködni. „Ebben a kérdésben sajnos egy fantommal kell harcolnunk hetek óta” – fűzte hozzá Molnár Gyula.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.