Czibere: Szociális diagnózist készíthetnek 2018-tól

Ennek kidolgozása a család- és gyermekjóléti szolgálatok feladata lenne.

MTI
2017. 01. 03. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap keddi számában közölt interjúban az államtitkár azt mondta, nincs „uniformizált megoldás”, személyre, egyéni szükségletekre szabott lehetőségeket érdemes biztosítani a rászorulóknak. Ennek jegyében tervezik 2018-tól a szociális diagnózis felállítását, amelyben részletesen leírják, milyen szükségletei vannak az egyes érintetteknek, és ehhez igazítanák a számára kialakítandó szolgáltatáscsomagot. Ennek kidolgozása a család- és gyermekjóléti szolgálatok feladata lenne.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy 2013-hoz viszonyítva 2018-ra hatvankét százalékkal emelkedik az átlagbér az ágazatban, és átalakul a bérrendszer is. A fizetés egyre jobban tükrözi majd a tudást és a teljesítményt – fogalmazott.

Az egyházak szerepvállalásával kapcsolatban Czibere Károly jelezte: zajlanak az egyeztetések, 2017 elején kerülhetnek át egyes intézmények egyházi fenntartásba. Megjegyezte, hogy jelenleg a szakellátásban a férőhelyek egyhatoda van csak egyházi fenntartásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.