Elítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét

Veress Áron eurót hamisított, a rendőrök még 2015-ben érték tetten.

Győr Ágnes
2017. 01. 07. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi, pénzhamisítással vádolt tagját. Veress Áronra egy év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki a Pesti Központ Kerületi Bíróság – tudta meg lapunk a Fővárosi Törvényszéktől. A tájékoztatás szerint a november 23-án megszületett ítélet jogerős, azaz úgy tűnik, a döntés ellen nem fellebbezett a vádlott.

A fiatalember, aki korábban egy ideig a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke, 2015 februárjában bukott le, miután a Keleti pályaudvarnál megpróbált beváltani egy hamis százeuróst. A pénzváltó észlelte, hogy a bankjegy hamis, és bár Veress Áron el akart menekülni, a rendőrök elfogták. Ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála, majd lakásán 297 – feltehetően hamis – száz-, valamint öt húszeurós bankjegyet foglaltak le.

A fiatalember elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt egy moldovai férfitól. A bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, időközben azonban szabadlábra helyezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.