Eltüntette felháborító reklámját a Magyar Rákellenes Liga

A filmjét mentegetve kért bocsánatot a szervezet.

Hutter Marianna
2017. 01. 24. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mi is beszámoltunk róla, a Magyar Rákellenes Liga reklámfilmje hatalmas közfelháborodást váltott ki, miután egy rákbeteg embert „vádlottként” mutatnak be, és azt sugallják, hogy betegségét csak magának „köszönheti”, mert nem sportolt, és egészségtelen életmódot folytatott. Bár a szervezet azt írta, nem szeretett volna megsérteni senkit, és semmiképpen nem volt célja a gyógyult és jelenleg küzdő betegek támadása, megismételte korábbi magyarázkodását is. Eszerint ennek az évnek a mottója az egyén és a társadalom felelősségének hangsúlyozása, ezért a reklám célja a magyar társadalom megszólítása volt. Hangsúlyozták, hogy a célközönség a még nem beteg, de helytelen életmód miatt fenyegetett emberek csoportja, akiket szerintük csak erősebb üzenettel lehet megszólítani. Felhívták arra is a figyelmet, hogy az ingyenes szűrővizsgálatok részvételi aránya 40 százalék körül van, és a panaszt okozó daganatok 70 százaléka már áttétes.

Ugyanakkor a szervezet reklámfilmjében közreműködő Daylight Média honlapján kedd kora délután még továbbra is szerepelt a reklámfilm azon produkciók között, amelyekre a cég büszke.

Frissítés: Azóta már a Daylight Média is eltávolította a reklámot oldaláról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.