Emberi mulasztás okozhatta a balatonfűzfői robbanást

Az anyagi kár nem jelentős, és környezeti károsodás sem történt.

MTI
2017. 01. 01. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kukoda Norbert, a vízkezeléssel kapcsolatos termékeket gyártó cég ügyvezetője közleményében úgy fogalmazott: a hatóságoknak és a cég munkatársainak köszönhetően a rendkívüli eseményt rövid időn belül lokalizálták és elhárították. Hozzátette: a helyszínről egy dolgozót kivizsgálásra kórházba szállítottak, az anyagi kár nem jelentős, és környezeti károsodás sem történt.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a cég baleset által nem érintett üzemterületein a gyártási tevékenység zavartalanul folyik, a történteket a hatósági eljárással párhuzamosan belső ellenőrzéssel is vizsgálják.

Péntek délután egy veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél. A lángok körülbelül 70 négyzetméteren csaptak fel, az oltáson fűzfőgyártelepi, pétfürdői, veszprémi, székesfehérvári és siófoki tűzoltók dolgoztak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tüzet több mint húsz tűzoltó fékezte meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.