Faragatlan stílus fogadta az enyingi betegeket

A viccesnek szánt felirat írója melegebb éghajlatra küldte a sürgősséget felkereső embereket.

Kuthi Áron
2017. 01. 11. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Durván sértő, a betegeket semmibe vevő felirat volt látható az év végén az enyingi ügyelet bejáratán. A keresetlen stílusú szöveg sz*rdarabnak nevezte a pácienseket, akiknek azt javasolta a felirat ismeretlen szerzője, hogy feleslegesen ne keressék fel az egészségügyi szolgáltatót. „Laci tudja, hogy minden csipcsup balf*szsággal nem kell bemennie egy sürgősségire. [ ] Ha pánikrohamot kap, azt otthon a négy fal között teszi. [ ] Négyhetes panasszal szintén nem megy be egy sürgősségire, hanem szépen eltakarodik a háziorvosához, mert Laci nem egy életképtelen sz*rdarab. Laci okos. Légy olyan, mint Laci!” Az aláírás nélküli szöveg még azt is ajánlotta, hogy lázra lázcsillapítót, fájdalomra fájdalomcsillapítót vegyenek be az emberek.

A felirat bár csak rövid ideig volt látható a orvosi ügyeletet ellátó Emergency Services Kft. helyiségénél, ahhoz elég hosszan kinn volt, hogy a feldühödött enyingi betegek közül valaki lefényképezze, és elküldje a Feol.hu hírportálnak.

Enying polgármestere, Viplak Tibor szerint az ilyen jellegű megnyilvánulások megengedhetetlenek, mivel amellett, hogy a betegek méltóságát nyilvánvalóan sértik, a kialakult társadalmi és kulturális normákat is semmibe veszik. A polgármester egyúttal levélben kérte az egészségügyi szolgáltatót, hogy vizsgálja ki a történteket, és tegyen lépéseket az elkövető vagy elkövetők ellen.

Az esettel kapcsolatban portálunk kereste az Emergency Services Kft. ügyvezetőjét, Rédei Józsefet, de elérhetetlen volt. 

A Feol.hu szerint az enyingi esettel egy időben az ország több pontján is megjelent hasonló tartalmú írás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.