Fejlesztik a Péterfy kórházat

Március 31-ig a kormány elé kerülhet a fővárosi egészségügy fejlesztési koncepciója.

MTI
2017. 01. 20. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sásdi Antal, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója a lapnak elmondta: uniós forrásból 400 millió forintot, a hazai költségvetésből pedig összesen 390 millió forintot kapnak arra, hogy az összes osztályt a központi telephelyükre tudják költöztetni. Emellett 205 milliót nyertek el az év végi konszolidációs pályázaton.

Az uniótól nyert 11,1 milliárd forintból nyolc fővárosi kórházat hoznak rendbe, de ha a kormány jóváhagyja az Egészséges Budapestért program következő szakaszát, 40 milliárd forintos keret nyílik meg a három centrumkórház tervezésének megkezdésére: Észak-Pesten a Honvédkórházban, Dél-Pesten a Szent István – Szent László – Országos Kardiológiai Intézet hármasában, Dél-Budán pedig egy új intézményben, a XI. kerületben.

Ebből a forrásból kezdik meg a tizenhárom társkórház és a szintén idetartozó Pest megyei intézmények, például a kistarcsai Flór Ferenc megújítását is – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.