Fodornak jó Botka és Majtényi, de nem kér a Jobbikból

A Magyar Liberális Párt elnöke odabökött Gyurcsányéknak is.

MTI
2017. 01. 05. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fodor Gábor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel azt mondta, hogy idén a „demokrata ellenzéki pártok” együttműködése kulcskérdés lesz. Ennek előszele a köztársaságielnök-választás, és Majtényi László jó javaslat, versenyképes jelölt – tette hozzá. A Liberálisok az elsők között jelezték, hogy támogatják Majtényi Lászlót, mivel látták ombudsmani munkásságát, tudják, mennyire elkötelezett a jogállam mellett, ismerik liberális értékrendjét – indokolt a pártelnök.

Fodor Gábor közölte: Majtényi László jelölése az ellenzéki pártok és a civil szféra közötti együttműködés szimbóluma is lehet, azé a civil szféráé, amely amúgy is „célkeresztben volt az Orbán-kormány számára”.

A másik együttműködési kérdés a demokrata ellenzéki oldalon tapasztalható vezetési válságra vonatkozik a liberális pártelnök szerint, aki lényeges fordulatnak nevezte, hogy Botka László bejelentette, vállalná a miniszterelnök-jelöltséget. Hozzátette: ezt jónak tartják, véleménye szerint az MSZP-nek is jót fog tenni, ha van egy látható ellenzéki irányvonal, de a kereteket, például a programot a miniszterelnök-jelöltnek kell meghatároznia.

Utalva arra, hogy a Demokratikus Koalíció megvétózta a Liberálisok részvételét a baloldali előválasztásról szóló korábbi tárgyalásokon, azt mondta: „ha valaki nem nyerni akar, hanem csak frakciót akar állítani, akkor lehet vétózgatni”. Hozzátette: tőle ez távol áll, és nem is célravezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.