Fogadásokon játszotta el saját bankja pénzét

Fiktív befizetéseket könyvelt le az ügyfelek számláira, majd ezeket később külföldi számlákra utalta.

MTI
2017. 01. 07. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a 35 éves kecskeméti férfi tavaly szeptemberben és októberben az egyik bank tanácsadójaként a bank információs rendszerébe valótlan adatokat vitt be, illetve egyéb műveletek elvégzésével az információs rendszer működését befolyásolta.

Pénztárosként a nap elején fiktív befizetéseket könyvelt le az ügyfelek számláira, ezeket a nap folyamán az ügyfelek nevében külföldi számlákra utalta. Az így megszerzett pénzzel online szerencsejáték-oldalakon fogadott, majd a nap végén – mivel nem nyert és nem tudta visszatenni az ellopott pénzt – sztornózta a reggeli befizetéseket.

Összesen több mint 58 millió forint kárt okozott a banknak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt január 5-én őrizetbe vette, a Kecskeméti Járásbíróság pedig január 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását – olvasható a Police.hu-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.