Hamarosan fotózhatunk a Tescóban

Belátható időn belül bárki legálisan fotózhat a legnagyobb hipermarketben, a sajtónak továbbra is engedély kell.

MNO
2017. 01. 28. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index rákérdezett a Tescónál arra, hogy tényleg létezik-e náluk a boltban való fotózást tiltó szabály. Kiderült, hogy a szabályzat ugyan tiltja, de a hipermarket vezetősége átgondolta és felülvizsgálta a dolgot, hamarosan el is törlik. A tiltás még abból az időből maradt fenn, amikor nem volt mindenkinek fényképező a telefonjában, és valószínű volt, hogy ha valaki fotóz a boltban, az vagy ipari kémkedést folytat, vagy engedély nélkül fotózó újságíró – írja a lap. A hivatalos fotózáshoz azért még ezután is engedély kell majd, ahogy az olyan felvételek készítéséhez is, amelyen felismerhetők az emberek. Az IKEA-nál és az Auchannál is van hasonló szabály. Az Indexnek azt nyilatkozták, hogy csak láthatóan kirívó esetekben kérik a vásárlókat ennek betartására. A Sparnál is van szabály, de nyitottak a változtatásra. A Media Marktnál és a CBA-nál kifejezetten ragaszkodnak a tiltáshoz, be is fogják tartatni ezután is.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.