Havazás – helyreállt az áramszolgáltatás Zalában

Összesen 56 Zala és Vas megyei településen, csaknem tízezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás.

MTI
2017. 01. 14. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az E.ON Hungária Zrt. péntek esti tájékoztatása szerint összesen 56 Zala és Vas megyei településen, csaknem tízezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Elsősorban Lenti, Szentgotthárd és Körmend térségében, többségében zalai településeken volt áramkimaradás, ami a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek vagy az áramhálózatra dőlt fák miatt következett be.

A rendőrség arról adott hírt, hogy az érintett településeken a szombat hajnali órákra a szakemberek elhárították a hibát, helyreállt az áramszolgáltatás.

Szintén hajnalra feloldották a kamionok számára elrendelt forgalomkorlátozást a magyar–horvát határátkelőkön, a tehergépjárművek újra közlekedhetnek. Az intenzív havazás következményeként kialakult útviszonyok miatt Letenyénél sem léphettek át Horvátországba a 7,5 tonna össztömeg feletti gépjárművek péntek délután óta. 

Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között a felsővezeték megrongálódása miatt vonatpótló buszok szállítják az utasokat – közölte a Mávinform szombaton reggel.

A dél-balatoni vasútvonalon Zalaszentjakab és Zalakomár között a péntek este megrongálódott felsővezeték helyreállítása várhatóan szombaton 13 óráig tart.

A havazás miatt Füzesabony, Eger, Miskolc és Szerencs térségében 20–40 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.