Hősugárzókkal fűtenék a szülők a fagyos kispesti iskolát

December óta nem működik a fűtés. A Klik hőlégfúvókat ígért. Az elektromos hálózat viszont elavult.

MNO
2017. 01. 06. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wekerletelepen található Erkel Ferenc Általános Iskolában december óta nem működik a fűtés – írja a 444.hu. Egyik olvasójuk – egy anyuka, akinek a gyermekei az intézmény tanulói – jelentkezett náluk azzal az információval, hogy már kétszer el kellett hoznia a gyermekeiket, mert az osztályteremben 14 fok volt, és a szünet után már egyáltalán nem is volt fűtés.  

A szülő azt írta, hogy most valamit javítgattak, így a csütörtöki napot teljesen felöltözve töltötték az alig 19 fokban. Az alagsorban lévő tornateremben és öltözőben teljesen hidegek a radiátorok. A Klik annyit mondott a szülőnek telefonon, hogy elavult a rendszer, tavaszig nem lehet kijavítani.

A helyzet odáig fajult, hogy péntek reggel az egyik anyuka hősugárzót vitt be. Az ötlet onnan származott, hogy a Klik nagy teljesítményű hőlégfúvókat ígért hétfő reggelre. Ám a történethez az is hozzátartozik, hogy az iskola elektromos hálózata elavult, és csak egy konnektor található a tanteremben, amit nem is mernek használni – hívta fel a figyelmet a szülő. A hősugárzóval több baj is van: egyrészt tűzvédelmi okokból nem szabad ilyesmit hosszabbítóba dugni, csak közvetlenül a fali hálózatba. Így az is nagy kérdés, vajon a KLIK berendezését hogyan fogják majd bevetni: a legnagyobb hideg ugyanis az alagsori termekben van, ezért ezeket ott fogják először használni, ha bírni fogja a hálózat.

A 444.hu.nak egy iskolaközeli forrás is megerősítette, hogy a fűtés rossz az iskolában, tavasszal az egész rendszert ki fogják cserélni. Forrásuk szerint az nem igaz, hogy a Klik ne csinálna semmit, mert az embereik állandóan ott vannak, és igyekeznek legalább időlegesen beindítani a fűtést. Ez sem elég mindig, január másodikán, amikor teljesen leállt a kazán, haza kellett küldeniük délelőtt a gyerekeket.

A 444.hu cikkére reagált a Klik, amit teljes terjedelmében portálunk is közöl: A Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola működtetési feladatait 2016. december 31-éig az illetékes önkormányzat látta el. A Külső-Pesti Tankerületi Központ 2017. január 1-től vette át az intézmény működtetését az önkormányzattól. A rossz műszaki állapotban lévő fűtési rendszer hibáját a szétfagyott légkezelő okozta. A tankerületi központ haladéktalanul intézkedett a hiba elhárításáról. A törvény által előírt hőmérséklet biztosítása érdekében fűtőpanelek beszerzésére és beüzemelésére kerül sor a hétfői nap folyamán. A tankerület mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között folytassák tanulmányaikat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.