Jobbikos politikushoz törtek be a Képviselői Irodaházban

A szigorúan védett épületben Mirkóczki Ádám 4. emeleti irodáját törték fel.

Markotay Csaba
2017. 01. 09. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltörték a Képviselői Irodaházban a jobbikos Mirkóczki Ádám negyedik emeleti irodáját. A politikus, aki tagja a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságnak is, a Facebookon számolt be az esetről. Mint írta, ez az irodaház elvileg szigorúan védett objektum, és biztonságos beléptetőrendszere van. „Ennek ellenére simán feltörték az irodánkat, ahol kollégámmal közösen végezzük napi munkánkat.”

Kitért arra is, hogy ő és szakértője, akik a helyiséget használják, nemzetbiztonsági átvilágításon estek át, és elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt is állnak, hiszen minősített adatokkal, kvázi államtitkokkal dolgoznak. „Mindez a kiemelten védett képviselői irodaházban történik” – tette hozzá.

Azt egyelőre nem tudják, hogy beléptek-e a számítógépeikbe, illetve mi tűnt el, esetleg miről készülhetett másolat. Mirkóczki Ádám azt írta, hogy a rendőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál is megteszik a szükséges lépéseket. „Ugyanakkor az is nagyon érdekelne, hogy vajon lehet-e összefüggés a betörés és a pénteki sajtótájékoztatóm között, ahol arról beszéltem, hogy rendszeresen jelentkezni fogunk egri és Heves megyei fideszes korrupciós ügyekkel” – zárta a bejegyzést.

Az ügyben megkerestük az Országgyűlés Hivatalát, amint megérkezik a válasz, cikkünket frissítjük. A rendőrség délután azt közölte, hogy több Jobbik-irodát is megpróbáltak feltörni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.