Juhász nyert az általa lebűnözőzött Rogán ellen

A bíróság első fokon elutasította Rogán Antal keresetét, amelyet Juhász Péter ellen indított.

MNO
2017. 01. 24. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Együtt alelnöke, Juhász Péter lebűnözőzte Rogán Antalt, a miniszter ezért személyiségi jog megsértése miatt indított ellene pert. Rogán egyetlen tárgyaláson sem jelent meg, júniusban halaszthatatlan közfeladat ellátására hivatkozott – amely, mint kiderült, egy nagyjából háromsoros interjú volt egy német lapnak –, októberben pedig a tárgyalás előtt egy órával sajtótájékoztatót tartott, és ott mondta el, miért nem akar „Portik szócsövével” egy légtérben tartózkodni – tudósít a Hvg.hu. A júniusi tárgyaláson Portik Tamás egy Juhász Péter, az Együtt politikusa által már régóta hangoztatott ingatlanértékesítési módszert vázolt fel, amelyet szerinte az ötödik kerületi önkormányzat szereplői, köztük Rogán Antal bonyolított. A bíróság előtt azt is elmondta, hogy egyszer tízmillió forintnak megfelelő eurót vitt a politikusnak a belvárosi Fidesz irodájába egy zacskóban. Egyébként pedig jól ismerte Habony Árpádot, aki Portik szerint volt élettársának, Pápa Marianne volt férjének az unokaöccse.

Rogán Antal ezután feljelentette Portikot hamis tanúzásért, meg is indult az eljárás. Juhász Péternek is magyarázkodnia kellett: kiderült ugyanis, hogy sajtófigyelést készíttetett Portiknak, amelyet a titkárnőjén keresztül juttatott el neki, de azt állítja, a tárgyalás előtt nem találkoztak korábban.

Az egyik tárgyalási fordulóban megjelent Habony Árpád nem vér szerinti nagynénje, Pápa Marianne is, azonban zárt tárgyalást kért. Nemcsak az nem derült ki, hogy miről beszélt, hanem az sem, miért érezte szükségét a zárt tárgyalásnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.