Juhász Péter: Jogerős, hogy hazudott a TV2

Az Együtt politikusa a Facebookon osztotta meg a hírt: helyreigazítási pert nyert Vajna tévéje ellen.

MNO
2017. 01. 28. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék immár jogerős ítéletben mondta ki, hogy a TV2 hazudott, amikor Portikkal próbált összemosni. Egyetlen állításukat sem tudták igazolni, mindenben nekem adott igazat a bíróság – írta ki Facebook-oldalára Juhász Péter, az Együtt politikusa, aki még decemberben perelte be Andy Vajna csatornáját.

A TV2 és más kormányközeli médiumok lejáratókampányának részeként Juhász Pétert rendszeresen „bűnözőként” jellemezték, többször Portik Tamással igyekeztek összemosni. Erről a politikus az elsőfokú ítéletet követően (december 13-án) így írt: „Ebben a pillanatban nyertem meg 12 helyreigazítási pert a TV2-vel szemben. A TV-ben hazudozó bűnöző nem mert eljönni a tárgyalásra. Tudta, hogy ha bíróság előtt is elismétli a rágalmait, feljelentem hamis tanúzásért. A mai ítélet még nincs a kezemben, de 5 másik, az Origóval és a Magyar Időkkel szemben meghozott már igen.”

A „hazudozó bűnöző” a 444 decemberi cikke szerint Menyhárt Attila lehet, akit zsarolásért ítéltek el, és a TV2-ben arról beszélt, hogy Portik Tamás hogyan rángatja bábként Juhászt.

Néhány nappal ezelőtt hirdettek ítéletet abban a perben is, amit Rogán Antal indított Juhász Péter ellen, miután utóbbi azt állította róla a Facebookon, hogy maffiózókkal üzletel, tehát maga is bűnöző. A Fővárosi Törvényszék január 24-én azt állapította meg, hogy ha olykor túloz is, tényeket nem hamisított Juhász Péter.

Az Együtt politikusa a döntést úgy értelmezte, hogy a bíróság az állításait bizonyítottnak találta. Ám ahogy korábban megírtuk, mindez valójában csak azt jelentette, hogy a kijelentései nem nélkülözték a ténybeli alapokat, és nem volt olyan szempont, amely miatt megtiltható lenne, hogy valaki ezek fényében úgy nyilvánuljon meg, ahogy Juhász tette, mert az fenyegetné a közügyek szabad megvitatását.

  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.