Juhász Péter nem gyűjthetett aláírást az Allee előtt

Az Allee biztonsági őrei szerint Juhász Péterék magánterületen tartózkodtak, a politikus rendőrt hívott.

Hutter Marianna
2017. 01. 29. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Együtt alelnöke vasárnap reggel települt ki a XI. kerületi pláza elé, ám annak biztonsági őrei szerint az aláírásgyűjtők jogszerűtlenül tartózkodtak ott. Lapunk megkeresésére Juhász arról számolt be, hogy a biztonsági őrök először felszólították őket, hogy menjenek tíz méternél messzebbre a bejárattól. Ennek ők eleget is tettek, ám ezt követően ismét kijöttek és arra kérték őket, hogy menjenek el, mert magánterületen tartózkodnak.

Juhász szerint az érintett rész viszont már gyakorlatilag járda, vagyis közterület. A gyülekezési törvény szerint pedig közterületnek számít minden olyan terület, amely a nyilvánosság számára korlátozás nélkül látogatható. „Márpedig ez egy járda, ebből következően itt lehet aláírást gyűjteni” – mondta a politikus, hozzátéve, hogy azért érezte szükségét annak, hogy rendőrt hívjon, mert „erőből vegzálták” őket. Igaz, az aláírásgyűjtést 9-től 11 óráig tervezték, így mire lezárul a rendőri intézkedés, már indulhatnak is haza.
Miután megkeresésünk idején még zajlott a rendőri intézkedés, így annak eredményével hamarosan frissítjük cikkünket.

Frissítés: Juhász Péter érdeklődésünkre arról számolt be, hogy a rendőrök szerint is jogszerűen tartózkodtak a területen, annyi kérésük viszont volt, hogy legközelebb az aláírásgyűjtést jelezzék az áruház vezetői felé. Hozzátette: annyi az eset tanulsága, hogy mindenki álljon ki a jogaiért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.