Juhász Pétert tennék meg az Együtt elnökének

Szigetvári egyéni választókerületben szeretne indulni, és szívesen vállalna frakcióvezetői posztot.

MNO
2017. 01. 09. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden bizonnyal változás lesz az Együtt vezetésében a februári tisztújításon: Juhász Péter lesz a pártelnök Szigetvári Viktor helyett – értesült az Index. A portál azt írja, eljutott hozzájuk Szigetvári Viktor pártelnöki pályázata, amelyben azt kéri a párttagoktól, hogy ne őt, hanem Juhász Péter jelenlegi alelnököt válasszák meg első számú vezetőnek.

Szigetvári nem akar eltűnni az élvonalból, azért akar eggyel hátrébb lépni, mert „a külső térben a többletszavazat-szerzésben a Péter által megjelenített fókuszált, érzelmileg könnyebben átélhető, azonosulást jobban lehetővé tevő politikai karakter alkalmasabb”. Vagyis Szigetvári várhatóan továbbra is szervezni szeretné a pártot, az Együtt arca azonban kifelé Juhász lenne – teszik hozzá. Szigetvári szerint „a pártot vezető tandemként van csak jövőnk és van jövője az Együttnek”.

Mint írják, Szigetvári olyannyira nem kíván kivonulni a politikából, hogy saját ambícióit is részletezi a tagtársainak. 2018-ban szeretne egyéni választókerületben elindulni, és meg is jelöli azokat a körzeteket, ahol szívesen lenne egyéni jelölt: Kőbánya-Kispesten, Pestszentlőrincen vagy a XV. kerületben, illetve még Pest megyében az érdi-diósdi körzet is szóba jöhet.

Szigetvári azt is írja, hogy ha bekerülnek a parlamentbe, 2018-tól szívesen vállalná a frakcióvezetői posztot. Bejutni azonban azért nem lesz egyszerű, mert az Együtt a korábbi döntése szerint külön indul, külön listával, és csak az egyéni körzetekben jelölne együtt képviselőket a többi baloldali párttal. Ha Juhász lesz a pártelnök, nyilván ő vezeti majd a 2018-as listát is, ami azt jelenti, hogy feltehetően ő lesz a párt miniszterelnök-jelöltje is, ha állít ilyet – olvasható a portálon.

Az elnök az Indexnek megerősítette a pályázatában foglaltakat, de ennél többet nem kívánt mondani, hiszen az Együtt küldöttei döntenek majd a posztokról február 4-én. Juhász Péter szintén nem kívánt nyilatkozni az Indexnek, ám annyit elmondott, hogy tervezi az indulását a pártelnöki tisztségért, és majd a küldötteknek ismerteti először az elképzeléseit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.