Két terroristát fogtak Röszkénél

Szófián keresztül Damaszkuszba, az Iszlám Államhoz akartak eljutni.

Wiedemann Tamás
2017. 01. 13. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két, Európa-szerte terrorizmus miatt körözött külföldi nőt fogott el a rendőrség Röszkénél – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy Bécsből Szófiába tartó busz utasaként csütörtök éjjel egy 18 éves belga és egy 19 éves francia állampolgárságú nő. A rendőrök megállapították, hogy mindkettőjük ellen terrorizmussal kapcsolatos tevékenység miatt adtak ki európai elfogatóparancsot. A két külföldi nőt őrizetbe vették.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna délutáni műsorában azt mondta, a nők Szófián keresztül Damaszkuszba, az Iszlám Államhoz akartak eljutni. – Azért körözték őket, mert korábban terrorizmussal összefüggő cselekményeket követtek el – tette hozzá. Bakondi György szerint az egyik nő hamis útlevelet adott át ellenőrzésre, azonban lebuktak. – Az elfogás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítőket dicséri – mondta Bakondi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.