Kifizeti a leukémiás kislány édesapjának bírságát a főkapitány

Bucsek Gábor kifizeti a leukémiás kislány édesapjának szmogriadós bírságát. Ha és amennyiben.

mno
2017. 01. 28. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő fordulat történt a néhány nappal ezelőtt megbírságolt családapa ügyében, aki a hírek szerint egy Budapesttől 180 kilométerre található községből a fővárosba utazott négyéves, leukémiás kislányával a gyerek soros kezelésére.

A család Opel Astrája környezetvédelmi osztályba sorolása miatt a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten. A hírek szerint amikor az apa a járművel egyedül hazafelé tartott, leintették a rendőrök. A férfi állítása szerint hiába mondta, hogy előjegyzett orvosi kezelésre érkezett a gyerekével, amelynek a dokumentumai ott vannak az ülésén, a hatóság embereit ez nem érdekelte, a dokumentumokat megnézni sem voltak hajlandók, és 15 ezer forintos büntetést róttak ki rá.

– Kész vagyok saját pénzemből kifizetni a kirótt bírságot, ha és amennyiben meggyőződhetem arról, hogy mindez az ismerős beszámolója szerint történt – közölte Budapest rendőrfőkapitánya a rendőrség honlapján.

Bucsek Gábor elmondta, a történetet a gyerek édesanyjának egy ismerőse adta közre. A főkapitány szerint egyetlen oknyomozó újságíró nem derítette fel, pontosan mikor, hol, kivel szemben és miért intézkedtek a kollégái. Hozzátette: nincs lehetősége megismerni a másik fél, a rendőr változatát, pedig nagyon szeretné. Mint írta, „nem ilyen hozzáállást várok el a munkatársaimtól”.

– Hiszem, vallom, hirdetem: szmogriadó ide vagy oda, környezetvédelmi osztályba sorolás miatt Budapest egyetlen rendőre sem sújt pénzbírsággal egy olyan édesapát, aki kezelésre szállította beteg kislányát. A rendőr ilyenkor nem bírságol, figyelmeztet.

Bucsek Gábor vezérőrnagyot, Budapest rendőrfőkapitányát a titkársági telefonszámon éri el a megbírságolt család: 06-1/443-5367.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.