Kiszedték a mikrofont a Hír TV riporterének kezéből

Nem tetszettek a miniszterhelyettesnek a neki szánt kérdések, sajtósát küldte a riporterre.

MNO
2017. 01. 03. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) sajtósa megelégelte a Hír TV riporterének kérdéseit Tállai András sajtótájékoztatóján, és elvette tőle a kézről kézre járó mikrofont. Az újságíró arra lett volna kíváncsi, mi az oka annak, hogy a mezőkövesdi sportszálló beruházása a többszörösére drágult.

Ezt az ütemezett költségekkel magyarázta Tállai András adóügyi államtitkár, a mezőkövesdi focicsapat elnöke. A politikus közölte, a városban hajlandó lenne megmutatni a projekt költségvetését.

A szállóra kiírt közbeszerzésben egyébként nem szerepel, hogy a 45 szobás épület több ütemben épülne fel. Eredetileg nettó 500 millió forintra becsülték a költségeket, amelyeket a futballklubnak felajánlott céges adóforintokból álltak volna. A beruházás tavaly nyáron megdrágult, de akkor még csak 70 millióval. Decemberre az ár már 900 millióval kúszott fel. A többletköltségekből 500 millió forintot a kormány átvállalt. Tállai András a háromszoros költségeket azzal magyarázta, hogy a hotel több ütemben épül.

– Hogyha Ön tudja azt, hogy egy szállodának a költségvetése mennyi, akkor nem gondolhatta azt, hogy 500 millió forintból egy sportszállót egy 45 ágyas sportszállót föl lehet építeni. Tehát az eredeti költségvetése ennek a sportszállónak akkor is annyi volt, az, hogy több szakaszban van a közbeszerzése, ez pedig a beruházónak a jogszerű döntése – magyarázta.

Ekkor azonban a tárca sajtósa, Linczmayer Szilvia – miután a politikus megelégelte a Hír TV kérdéseit és kiszólt neki – egyszerűen elvette a mikrofont az újságírótól. A Hír TV videóján látható is, ahogy Tállai András kétségbeesetten néz ki a kommunikációs szakemberre.

Decemberben írtuk meg az adóhatóság vezetői tisztségét is betöltő politikusról, hogy hamarosan távozhat ebből a pozícióból. Információnk szerint vagy Orbán Viktor miniszterelnök, vagy Varga Mihály tárcavezető januárban meneszti a helyéről, ezt azonban az NGM nem erősítette meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.