Kormányzati kitüntetést is kapott a buszos cég

A tragikus balesetben érintett vállalkozás kapta meg 2011-ben Az Év Buszos Személyszállítója díjat.

MNO
2017. 01. 21. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tragikus balesetben érintett vállalkozás kapta meg 2011-ben Az Év Buszos Személyszállítója díjat. A kitüntetést és az oklevelet Varga Mihály jelenlegi gazdasági miniszter adta át 2012. február 1-jén Czakó Tibornak, a Pizolit Kft. ügyvezetőjének. A díjat a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NIT) alapította. Az MNO számolt be róla, a Pizolit Kft. egyik busza szenvedett balesetet az olasz autópályán Verona közelében. A vállalkozás honlapja alapján úgy tűnik, hogy a társaság jó műszaki állapotú buszokkal rendelkezik. 

A vállalkozás egyik munkatársa lapunknak elmondta, hogy két gyakorlott főállású munkatársuk vezette a járművet. A sajtóban korábban felröppent, hogy egy francia sofőr ült a volán mögött, ezt azonban a cég határozottan cáfolta. Az utazásszervező semmit sem tud a munkatársairól, hivatalosan arról sincs információja, hogy a buszvezetők túlélték-e a balesetet. Más utazásszervezéssel foglalkozó szakember is kifejezetten elismerően beszélt a Pizolit Kft.-ről, szakmai körökben megbízható cégnek tartják.

A Pizolit 1991-ben magánvállalkozásként indult, a jelenlegi cégformában 1996-tól működik. Fő profilja a személyszállítás, a cég honlapja szerint „a dolgozók szállításától a luxusutakig, bel- és külföldön egyaránt”. A vállalkozás saját járműparkját 28–67 fős luxusautóbuszok alkotják, de partnerkapcsolataik révén más jármű-kategóriában is igyekeznek az igényeket kielégíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.