Körözték a Fülöp-szigeteken lelőtt magyar férfit?

A Bors úgy tudja, kábítószeres ügybe keveredett M. Dániel.

MNO
2017. 01. 04. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legkeresettebb magyar bűnözők között szerepelt az a magyar férfi, akit a Fülöp-szigeteken lőtt agyon egyik szomszédja – írja a Bors. Információik szerint a 37 éves M. Dániel korábban benzinkutasként dolgozott egy budai kútnál, ám belekeveredett egy kábítószeres ügybe.

„Ügyét az érdi rendőrök vizsgálták, majd az ügyészségi vádemelés után a Fővárosi Törvényszéken tárgyalták. Mindez 2013 szeptemberében történt. Dánielnek ekkor veszett nyoma” – olvasható a Bors cikkében. Úgy tudják, a férfi ellen elfogatóparancsot adott ki a bíróság büntetés-végrehajtási csoportja.

A Blikk eközben – a magyar férfi családjának ügyvédére hivatkozva – arról számolt be, hogy a holttestet hamvasztani fogják, a hamvak pedig M. Dániel menyasszonyához kerülnek majd. Az elkövető és ügyvédje kérvényezte az óvadék ellenében való távozás lehetőségét, amit pénteken tárgyalnak majd – teszik hozzá.

A lap a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól úgy tudja, a magyar pár legálisan tartózkodott a Fülöp-szigeteken.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a magyar férfit szilveszterkor lőtte le szomszédja a Fülöp-szigeteken. M. Dániel azt kérte lakókomplexumának biztonsági őreitől, hogy mondják meg szomszédjának, Lucindo Limnek, hogy fejezze be a tűzijátékozást, mert aludni szeretne. Lim állítólag ebbe beleegyezett, de ahogy a biztonsági őr visszament a helyére, kiabálást hallott. Ekkor pillantotta meg Limet, aki fegyverrel a kezében állt. A biztonsági őr elvette tőle, és visszatért dolgára.

A férfit menyasszonya, S. Réka találta meg hajnali háromkor. Ekkor ment csak ki a rendőrség, és kiderült, hogy a férfit lelőtték.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium figyeli és ellenőrzi az ügyben indult eljárást – tájékoztatta az MNO-t a szaktárca sajtóosztálya. Felajánlották segítségüket M. Dániel holttestének hazaszállításában, erről azonban a család egyelőre nem döntött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.