Lemondott a Rákellenes Liga elnöke

Bittner Nóra korábban ugyan bocsánatot kért a botrányos reklámfilmjük miatt, de nem érzi bántónak.

MNO
2017. 01. 27. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott a Rákellenes Liga elnöki tisztjéről Bittner Nóra – közölte írásban az érintett.

„A döntésem oka a kialakult negatív sajtóvisszhang, amely a Magyar Rákellenes Liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek, amelyben az 1 százalékos adó felajánlására hívjuk fel a lakosság figyelmét” – írta, hozzátéve, hogy bár a film készítése nem egyszemélyes döntésén alapult, elnökként kötelességének érzi a kialakult helyzetért vállalni a felelősséget.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Rákellenes Liga reklámfilmje hatalmas közfelháborodást váltott ki, miután egy rákbeteg embert „vádlottként” mutatnak be, és azt sugallják, hogy betegségét csak magának „köszönheti”, mert nem sportolt, egészségtelen életmódot folytatott. A botrányt követően eltüntette a szervezet a Youtube-csatornájáról és honlapjáról is a megbotránkoztató reklámfilmet, valamint Bittner Nóra bocsánatot is kért, de az inkább egy újabb magyarázkodásnak tűnt. Az elnök akkor arról beszélt, hogy nem érti ezeket a negatív reakciókat a reklámfilmmel kapcsolatban, ő nem érzi azt bántónak, sértőnek.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.