Már elkezdték a biztosítók a kártalanítást

Folyamatosan kapcsolatban állnak a sérültek hazaszállításával és hatósági ügyintézéssel foglalkozó OMSZ-szel.

MTI
2017. 01. 24. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a balesetet szenvedett utasok és a gépjármű biztosítói szombat óta folyamatosan kapcsolatban állnak a sérültek hazaszállításával és hatósági ügyintézéssel foglalkozó Országos Mentőszolgálattal, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztériummal. Emellett a biztosítók felvették a kapcsolatot az érintett iskola vezetőjével, és folyamatosan veszik fel a kapcsolatot a baleset sérültjeivel és az áldozatok családjaival, hogy minél gyorsabban minden segítséget megadhassanak számukra.

A biztosítótársaságoknak a helyzet kezelésekor, az információk nyilvánosságra hozatalakor mindenekelőtt a balesetben érintettek érdekeit kell szem előtt tartaniuk, és emellett meg kell felelniük a biztosítási titokra vonatkozó jogszabályi előírásoknak is – közölte a Mabisz.

Közben kiderült, hogy a Groupama Biztosító kezeli a balesetben érintett autóbusz gépjármű-biztosítási szerződéseit, a társaság az érintett családok részére a lehető legrövidebb időn belül kíván segítséget nyújtani – ezt a biztosító közölte kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a társaság a veronai autópályán történt buszbalesettel kapcsolatban minden egyes utas káresetét egyénileg és kiemelten kezeli.

Annak érdekében, hogy a biztosító minél gyorsabban tájékoztatást adhasson a kárrendezés menetéről, valamint előleget utalhasson a károsultaknak, arra törekszik, hogy mielőbb felvegye a kapcsolatot a családokkal, hozzátartozókkal. A Groupama ebben kérte a Szinyei Merse Pál Gimnázium segítségét, továbbá az érintettek számára külön e-mail-címmel és közvetlenül elérhető mobiltelefonszámmal is rendelkezésre áll – olvasható a közleményben.

Tiszteletben tartva a balesetben érintettek fájdalmát, a társaság magától értetődően – mind a gimnáziummal, mind a további illetékes szervezetekkel egyeztetve – diszkréten kíván eljárni – jelezte a társaság.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett és kigyulladt egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.