Már Stockholmban is aláírható a NOlimpia

Holnapra várható adat arról, hogy eddig hányan írták alá a népszavazási kezdeményezést.

mno
2017. 01. 28. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum Mozgalom ma a stockholmi Stories Kulturhusetnél gyűjti az aláírásokat, hogy népszavazást kezdeményezzen a 2024-es olimpiai pályázat visszahívásáról. Az íveket 15 és 18 óra között lehet szignózni. A mozgalom tagjai összegyűjtik a papírokat, és feladják Budapestre. Aláírni csak érvényes fővárosi lakcímkártyával és büntetlen előélettel lehet. Svédországban a felmérések szerint több tízezer magyar él jelenleg.

Holnap délutánra várhatók friss adatok az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés állásáról. Az aktivisták addigra számolják össze az aláírásokat, négy nappal ezelőtt már 50 ezer fölött járt a számuk. Ahhoz, hogy népszavazás legyen a kezdeményezésből, 138 ezer érvényes aláírásra van szükség, a kezdeményezők szerint 180 ezer szignóból jöhet össze ennyi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.