Marad a szmogriadó vasárnap is

Továbbra is arra kérik a budapestieket, hogy autó helyett a tömegközlekedést válasszák.

MNO
2017. 01. 29. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár szombaton már az egészségügyi határérték alatti szállópor-értékeket mértek Budapest egyes területein, így Budatétény, a XVIII. kerületi Gilice tér, a Teleki tér és a XV. kerületi Kőrakás park környezetében, Csepel-Királyerdő és a Széna tér térségében a szálló por koncentrációja továbbra is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint sem vasárnap, sem hétfőn nem várható jelentős változás a levegő minőségében, a szálló por koncentrációja továbbra is stagnálhat vagy lassan javulhat, de ha a felhőzet felszakadozása mégis bekövetkezik – aminek az esélye kicsi –, akkor rövid idő alatt visszaromolhat a levegőminőség. Kedden a nap második felében vastagabb felhőzet és csapadék is érkezik, elsősorban havazás, és kissé megélénkül a délkeleti szél, ennek hatására javulás várható.

A fővárosi szmoghelyzet ismételt romlásának elkerülése, a további javulás érdekében Tarlós István főpolgármester továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy a fővárosi úti célok eléréséhez mérsékeljék vagy lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést. Mellőzzék a gépjárművek indokolatlan alapjárati üzemeltetését, mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, valamint a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői csökkentsék porkibocsátásukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.