Még mindig vannak „csúszós” megállók

Csütörtöktől folyamatos a busz- és a villamosmegállók síkosságmentesítése, sok helyen mégis áll a hó.

Ambrus Vilmos
2017. 01. 15. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A BKV-val szerződéses kapcsolatban álló vállalkozók a csütörtök reggel kezdődő havazás óta folyamatosan végezték a megállóhelyek és a csomópontok hó- és síkosságmentesítését. A BKV 17 csomópontján, 72 végállomásán 598 villamos-, 3800 autóbusz- és trolibusz-megállóhelyén, több mint 270 ezer négyzetméternyi területen zajlott a síkosságmentesítés” – közölte lapunkkal a közlekedési cég, miután megírtuk: a fővárosban több helyütt még szombaton sem volt eltakarítva a busz- és a villamosmegállókból a hó.

A BKV közleménye erre utalva kitért arra, hogy a síkosságmentesítés mellett is lehetnek olyan területek, ahol szakaszos jegesedések fennállhatnak, ezek felszámolása folyamatos.

A takarítás sajnos lassan halad. Vasárnap délelőtt az 1-es villamos szakaszán például az Egressy út/Hungária körút és a Hidegkuti Nándor Stadion megállóban is odafagyott hó borította a peront, de gyakorlatilag egybefüggő tükörjéggé változott a 74-es troli néhány városligeti megállója is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.