Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Mostantól a fogyasztók a területileg illetékes járási hivatalokban tehetik meg bejelentéseiket.

MNO
2017. 01. 02. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év végén megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), amelynek jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a másodfokú ügyekben pedig országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el – írja a Privátbankár.hu a Magyar Időkre hivatkozva.

Mostantól a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerültek a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos stratégiai feladatok (az ellenőrzések szakmai felügyelete); a szaktárca felügyeli továbbá a két hatósági laboratóriumot és a magyarországi Európai Fogyasztói Központot.

Az átalakítással egy időben 197 járásban jelenik meg elsőfokú hatósági fogyasztóvédelmi feladatkör, így a fogyasztók az NFH helyett a területileg illetékes járási hivatalokban tehetik meg bejelentéseiket – olvasható az NFH oldalán is.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.