Megvádolták a soroksári tanárt a kiskorúak inzultálása miatt

Több mint húsz fiatal veszélyeztetésével vádolja az ügyészség a pedagógust.

MTI
2017. 01. 11. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a tanár a diákokat sértő és megalázó, többnyire szexuális tartalmú megjegyzéseivel és cselekményeivel a nevelése és felügyelete alatt álló, 15-17 év közötti kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az ügy vádlottja 2002 óta áll az alapítványi fenntartásában lévő középiskola alkalmazásában.

A vádirat lényege szerint a vádlott a 2011 és 2016 közötti időszakban a foglalkozásánál fogva nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú diákokkal történő kapcsolattartás során a tanár-diák viszonyt túllépve, több tanuló előtt számos alkalommal tett szexuális tartalmú és célzatú megjegyzéseket, mozdulatokat, amivel az érintett kiskorúakat megalázta, emberi méltóságukban megsértette.

Több olyan eset volt, amikor a vádlott kijelentéseivel arra utalt, hogy az adott diáklány szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyet kaphat, más esetekben célzásokat tett a tanulók szexuális életére vagy szexuális cselekményre utaló kéz-, illetve testmozdulatokat tett. A vádirat szerint előfordult olyan is, hogy a vádlott az egyik kiskorú diák bőrszínére utalva, különböző sértő megnevezéseket használt a többi tanuló előtt, ezzel a kiskorú emberi méltóságát súlyosan megsértve.

Az ügyészség a férfival szemben 22 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt emelt vádat az illetékes bíróságon.

HVG információi szerint arról a soroksári iskoláról lehet szó, ahonnan kirúgták azt a tanárt, aki végül a nyilvánosság elé vitte az ügyet. A dolog pikantériája, hogy a most vádlottá vált tanár az intézmény igazgatójának fia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.