Megválasztottak három független polgármestert

Időközit tartottak Alsószentivánon, Badacsonytördemicen és Dörgicsén is.

MTI
2017. 01. 15. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A függetlenként induló Horváth Zoltán nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Veszprém megyei Badacsonytördemicen – közölte az előzetes eredményt a szigligeti közös önkormányzati hivatal jegyzője vasárnap az MTI-vel.

Lutár Mária elmondta: az időközi választáson Horváth Zoltán 180 szavazatot szerzett. A három további független jelöltre, Joó Ferencre 138-an, Csonka Gergőre 108-an, Galambos Eszterre 80-an voksoltak. A Magyar Munkáspárt színeiben induló Fehérvári Zsolt István nem kapott szavazatot. A választás napján a névjegyzékben szereplő 818 helyi lakos közül 508-an jelentek meg a település egyetlen szavazókörében. Érvényesen 506-an voksoltak, 2 szavazat érvénytelen lett.

Badacsonytördemicen azért tartottak időközi polgármester-választást, mert a települést korábban vezető Vollmuth Péter (független) tavaly októberben elhunyt.

A függetlenként induló Jánó Levente nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Veszprém megyei Dörgicsén – közölte a balatonfüredi közös önkormányzati hivatal kirendeltségirányítója az MTI-vel.

Soltész Attila elmondta: az időközi választáson Jánó Levente 58 szavazatot szerzett, az ugyancsak független Jónás Ildikó 42, Keresztes György 23, Pintér Tamás 7 voksot kapott. A névjegyzékben szereplő 248 helyi lakos közül 131-en jelentek meg a település egyetlen szavazókörében. Érvényesen 130-an voksoltak, 1 szavazat pedig érvénytelen lett.

Dörgicsén azért tartottak vasárnap időközi polgármester-választást, mert a települést korábban vezető Mlinkó István (független) tavaly szeptemberben lemondott.

Az eddigi alpolgármester, Husvéth Imre (független) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi időközi polgármester-választáson, így ő lett a Fejér megyei Alsószentiván polgármestere – közölte Csalovszkiné Mezei Zsuzsanna körjegyző az MTI-vel.

A körjegyző elmondta, hogy Husvéth Imre 215, a másik jelölt, Berényi Béla (Magyar Munkáspárt) 4 szavazatot kapott, míg négy szavazat érvénytelen volt. Hozzátette: a szavazóköri jegyzékben 496 választópolgár volt, közülük 223-an jelentek meg a szavazókörben.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert az eddigi településvezető, Nagy Lajos (független) tavaly szeptemberben elhunyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.