Mínusz 10 fokkal és viharos széllel indul az év

A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell.

MTI
2017. 01. 01. 14:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn északkeleten továbbra is megmarad a köd, másutt napközben javulnak a látási viszonyok. A ködben ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, este főként északon gyenge havazás, délnyugaton kis valószínűséggel átmeneti ónos eső is lehet. Emellett délutántól a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire –11 és –6 fok között alakul. A nappali maximumok a ködös területeken –4 és 0, másutt +1 és +5 fok között alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd veszélye miatt hétfőre figyelmeztetést adott ki a fővárosra és Pest megyére, továbbá Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Éjszaka szórványosan valószínű hószállingózás, gyenge havazás, Baranya, Somogy és Zala megyék déli részén tartósabban is eshet. Kedden napközben már csak néhol alakulhat ki futó hózápor, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de helyenként megerősödik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában –5 és –2 fok között alakul, de északkeleten akár –9 fokig is hűlhet a levegő. Napközben 0 és +5 fok várható.

Szerdán szórványosan valószínű kisebb csapadék, többnyire havazás, nyugaton inkább havas eső, eső. Emellett viszont többfelé megerősödik, északon, északkeleten néhol viharossá is fokozódik a szél. A minimum-hőmérséklet –7 és –2, a maximum-hőmérséklet –1 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön futó hózáporok mellett több-kevesebb napsütés is várható. Ekkor is nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban –6 és –1 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumértékek –2 és +2 fok között alakulnak.

Pénteken is nagy területen lesz viharos a szél. Emellett napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet –15 és –7 fok között valószínű. Napközben –9 és –3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben napos idő várható, majd délután, estefelé nyugaton és északon előfordulhat havazás. A minimum-hőmérséklet általában –15 és –10 fok között alakul, de a fagyzugokban akár –18 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire –7 és –2 fok között valószínű, de északkeleten csak –10 és –7 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap többfelé valószínű havazás. Helyenként megerősödik a szél is. A minimum-hőmérséklet –14 és –4, a maximum-hőmérséklet –6 és +3 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb – olvasható az előrejelzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.