Momentum: egy nap alatt több mint tízezer aláírás

A szervezet az olimpiai népszavazás kiírásáért gyűjti a szignókat.

MNO
2017. 01. 20. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„KÖSZÖNJÜK! Egy nap alatt több mint tízezer aláírás gyűlt össze, csak a Momentum Mozgalom standjainál. Ha így folytatjátok, meglesz a szükséges 138 ezer, és népszavazáson mondhatunk nemet erre a pénzszórásra!” – írta Facebook-oldalán a szervezet.

A Momentum Mozgalom a főváros 25 forgalmasabb pontján pultokon gyűjti a 2024-es budapesti olimpia megrendezéséről szóló referendum elrendeléséhez szükséges aláírásokat, emellett aktivistái is járják a várost. Csütörtökön beállt a cél mögé több ellenzéki párt is; az MSZP, az LMP, az Együtt és a Párbeszéd is segít szignókat szerezni.

„Tanulópénz” az olimpia elleni akció

„Az elmúlt több száz év legnagyobb beruházására készül most a kormány, amihez ki kell kérni az emberek véleményét. A Fidesz is mindig erre hivatkozik, de ezt elmulasztotta. Mi most pótoljuk.” Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom elnökét a Magyar Nemzet kérdezte.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.