Most akkor van elég orvos a sürgősségi osztályokon?

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság is mást állít.

MTI
2017. 01. 26. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk szerint a MOK elnöke a kamara felmérésére hivatkozva levélben sürgetett érdemi intézkedést az egészségügyi államtitkárnál, Éger István azonban maga is jelezte, hogy az akut betegellátást nyújtó kórházak alig feléből sikerült csak használható adatokat nyerniük.

A MOK a felmérést a tagok panaszaival indokolta, miszerint orvos- és nővérhiány, túlterheltség jellemzi a sürgősségi betegellátó osztályokat.

Az érintett szakmát képviselő Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke, Berényi Tamás azonban azt mondta a lapnak, hogy kollégái nem akartak részt venni a MOK felmérésében, mert nem támogatnak semmilyen, a tulajdonos és a menedzsment háta mögött zajló adatgyűjtést. A felméréssel kapcsolatban számos olyan információjuk van, amelyek alapjaiban kérdőjelezik meg annak hitelességét – tette hozzá.

A szakállamtitkárság a Magyar Időknek úgy reagált a felmérésre, hogy annak módszertanát és az adatok forrását nem ismeri, s eddig sem a szolgáltatóktól, sem a Magyar Kórházszövetségtől nem érkezett a MOK által felvetett problémára vonatkozó jelzés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.