Mozgalmas éjjelt zártak a rendőrök és a mentők

Több mint 300 embert láttak el alkoholmérgezés miatt, közülük 52 kiskorú volt.

MTI
2017. 01. 01. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese elmondta, hogy pirotechnikai eszközök használatával összefüggésben 18 esetben eljárást indítottak a rendőrök, három helyen sérülés is történt. Vácon egy családi ház udvarán egy hatéves kisfiú kezében robbant fel pirotechnikai eszköz, a gyermeket súlyos kézsérüléssel vitték kórházba. A váci rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ezenkívül jellemzően garázdaság, verekedés miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Az elmúlt 24 órában halálos közúti baleset nem volt, de 32 sérüléssel végződő baleset történt, és nyolc ember ellen intézkedtek ittas vezetés miatt – közölte.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: 330 embert láttak el alkoholmérgezés miatt, közülük 52 kiskorú volt. Hozzátette: 17 esetről érkezett bejelentés pirotechnikai eszköz okozta sérülés miatt. Emellett voltak közlekedési balesetek, de verekedések, szurkálások sérültjeihez is riasztották a mentőket.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója a Magyar Honvédség Egészségügyi Központból bejelentkezve elmondta: a honvédkórház sürgősségi osztályára tizenhét beteget vettek fel, de már valamennyien jobban vannak. Zacher Gábor osztályvezető főorvos tájékoztatása szerint az alkoholmérgezéssel felvettek negyven százaléka fiatalkorú volt.

A másik fővárosi toxikológiára, a Péterfy Sándor utcai kórházba reggel nyolc óráig 27 beteget vettek fel. Egy ember az intenzív osztályra került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.