Nem marad el műtét vérhiány miatt

A vérkészletet tekintve nem áll rosszul az OVSZ, ugyanakkor a helyzet „nem is túl jó”.

MTI
2017. 01. 25. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drexler Donát felidézte: az elmúlt napokban felmerült két kórháznál, hogy ilyen okból halasztanak el műtétet. Egyeztetett a főigazgatókkal, és kiderült, hogy minimális azon tervezett műtétek száma, amelyeket amiatt csúsztatnak el egy-két nappal, mert a szükséges fajta vérből kevés van, ezért inkább megtartják az akut esetekre – mondta.

A főigazgató kitért arra is, hogy a vérkészletet tekintve nem állnak rosszul, ugyanakkor a helyzet „nem is túl jó”, az influenzajárvány és a nagy hideg miatt ugyanis kevesebben adnak vért. Az OVSZ a fiatalok számára is vonzóvá akarja tenni a véradást – mondta, megjegyezve, hogy nemcsak a ritkább vércsoportúakat, hanem mindenkit várnak véradásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.