Nem mond le Hatvani Csaba

A VI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete lemondásra szólította fel az első fokon elítélt MSZP-st.

MTI
2017. 01. 26. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondásra szólította fel a VI. kerületi képviselő-testület csütörtökön Hatvani Csaba szocialista önkormányzati képviselőt, mert a Fővárosi Törvényszék Andrássy úti ingatlanok elidegenítése kapcsán hűtlen kezelés miatt nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte – tudatta Terézváros Önkormányzata közleményben az MTI-vel.

A képviselő-testület csütörtöki döntése szerint egy súlyos gazdasági bűncselekmény miatt első fokon elítélt politikus méltatlan arra, hogy közéleti funkciót töltsön be, terézvárosi lakosokat képviseljen és önkormányzati ügyekben döntsön.

Hatvani Csaba a képviselő-testület felszólítása ellenére nem mondott le mandátumáról.

Nyíri Gábor, az Együtt önkormányzati képviselője írásban bejelentette, hogy kilép az ellenzéki frakcióból. Terézvárosban ezzel megszűnt a Demokraták Terézvárosért nevű, az MSZP, a DK és az Együtt képviselőiből álló frakció.

A közlemény felidézi azt is, hogy Hatvani Csabát alpolgármesteri tevékenysége kapcsán hivatali visszaélés miatt jogerősen pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság 2013-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.