Nem szabadulnak az ágyi poloskáktól februárig

Csak jövő hónapban lesz rovarirtás az ELTE azon kollégiumában, ahol a bentlakók poloskákra panaszkodnak.

Hutter Marianna
2017. 01. 23. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, az Index írt arról két héttel ezelőtt, hogy drámai a helyzet az épület lakói szerint. „Este félve fekszünk le, és minden reggel újabb és újabb csípésekkel ébredünk. Mind lelkileg, mind testileg megviselt bennünket ez a probléma, a legtöbbünk hónapok óta nem tud aludni, és rettegve megy haza” – panaszolták. Mint írták, az ágyi poloska megjelenését nehéz észrevenni, az állat csak akkor bújik elő, hogy vérrel táplálkozzon, ha az ember már alszik. A csípést követő kiütés főleg a kéz- és lábfejen, az arcon, a testhajlatokban jelenik meg és a szúnyogcsípéshez hasonlóan viszket is. Ráadásul a poloska gyorsan szaporodik, napi 2-3 petét rak, és akár másfél évig is életben marad.

Az ELTE kollégiumának vezetője azt nyilatkozta a portálnak, hogy évente négyszer végeznek általános rovarirtást, de ha a hallgatók kérik, akkor külön is irtatnak. Igaz, miután ez komoly költséget jelent a kollégiumnak, indokolatlanul nem veszik igénybe a szolgáltatást.

Az ügy miatt Tényi István Fidesz-tag panasszal élt a XIV. kerület népegészségügyi osztályán. A kerület tisztifőorvosának tájékoztatása szerint a hivatal január 17-én helyszíni ellenőrzést folytatott le, illetve egyeztettek a kollégium vezetőjével. Mint írták, „a rendszeres negyedéves, teljes épületre, annak minden helyiségére kiterjedő, felügyelt, ágyipoloska-irtás 2017. februárban fog megtörténni”. Így úgy tűnik, nem a hallgatók panasza miatt rendeltek el külön poloskairtást a kollégiumban, ehelyett megvárják a három havonta esedékes eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.