Nem takarítják a megállókat Budapesten

Több nagy forgalmú megállóban is az olvadó hó nehezíti a le- és felszállást.

Ambrus Vilmos
2017. 01. 14. 15:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos nagy forgalmú megállóban még mindig nem takarította el a havat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), így az utasok olvadó hóban, latyakban, pocsolyákban kénytelenek várakozni. A járművekről történő le- és felszállás ilyen körülmények között balesetveszélyes, sok megállóban nemcsak a járdaszegélyek, de a várakozóhelyek egész felülete is csúszós, síkos.

Kora délután is csupa latyak volt a 3-as és a 62-es villamos megállója a Bosnyák téren, de Zuglóban másutt sem takarította el a havat a BKK. Ugyanezeknek a járatoknak a Nagy Lajos király útja/Czobor utca megállójában is olvadt hó borította a peron nagy részét, de a 32-es busz ugyanitt lévő megállójában szintén csupa latyak volt a járda. Egy megállóval arrébb, a Kassai tér egyik oldalán sincs eltakarítva a hó a 32-es busz várakozóhelyén.

A Hvg.hu gyűjtése szerint Óbudán a Kolosy térnél és a Filatorigátnál egyáltalán nincsenek takarítva a megállók, de hasonló volt a helyzet napközben a XI. kerületben a Szüret utcánál, illetve Kelenföldön az Etele úti és a Kalotaszeg utcai villamosmegállóban.

A BKK Facebook-oldalán több kommentelő számolt be hasonló állapotokról. „Most már csak a tükörjeget kellene eltakarítani a megállók többségéből... Vagy a gyalogosok is szereljenek hóláncot magukra?” – kérdezte egy hozzászóló. Nem pótolja a megállókban történő síkosságmentesítést az sem, hogy a BKK járatain figyelmeztetik az utasokat a peronok állapotára leszállás előtt.

A megállók takarításával kapcsolatban megkerestük a BKK-t; amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.