Németh Szilárd: Nincs szó eltakarításról

A rezsibiztos bevallása szerint nem eltakarítani akarja a civileket, csak átláthatóságot szeretne.

MTI
2017. 01. 12. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárti politikus kifejtette: Magyarországon nem voltak terrorcselekmények, robbantások az utcákon, a „lányok, asszonyaink” biztonságban vannak, és a szociális biztonságot, a kulturális örökséget, a keresztény hagyományokat nem fenyegeti párhuzamos társadalom kialakulásának veszélye.

Németh Szilárd jó hírnek nevezte nemcsak a magyaroknak, hanem egész Európának, hogy csütörtökön 532 tiszthelyettest avattak, akik határvadász feladatokat látnak majd el.

Úgy értékelt: az elmúlt két évben Magyarország eminensen teljesítette a nemzetközi szerződésekből fakadó kötelezettségeit, amelyek hozzájárultak a magyar és az európai határok védelméhez. Ugyanakkor Európát továbbra is célpontnak tekintik az illegális bevándorlók – folytatta –, hozzátéve: bőven van utánpótlás, és az útvonalakat nem a nemzetközi erők, hanem bűnözők ellenőrzik.

A fideszes politikus felidézte a 2015-től hozott kormányzati intézkedéseket, és kitért az alaptörvény módosítására, amelyet az ellenzék nem támogatott, és megérhették, hogy a Jobbik és a baloldali ellenzék összeborult, „Gyurcsány és Vona közösen akadályozták meg a változtatást”.

Németh Szilárdot a sajtótájékoztatón kérdezték a civil szervezeteket érintő korábbi kijelentéseiről. A Fidesz alelnöke azt mondta, lehet, kicsit erősen fogalmazott, de a lényeget és a tartalmat illetően fenntartja véleményét.

Többtucatnyian lehetnek a kormány „halállistáján”

Megtörtént az, amire régóta számítani lehetett, nyílt támadást indított a kormányzat a közéleti szerepet vállaló és rendszerint nagy nyilvánosságot kapó civil szervezetek ellen. Az Ökotárs, illetve a norvég pénzekből részesülő többi szervezet elleni fellépés előképe lehetett a mostani fellépésnek, amihez hasonlóra a világ keleti felében is találhatunk példákat. Cikkünket ide kattintva olvashatja.

Nincs szó eltakarításról, a kulcsszó az átláthatóság. Világossá kívánják tenni a magyar embereknek, hogy „ki kicsoda”, kik ezek a szervezetek, kinek az érdekeit képviselik, valamint milyen forrásból működnek, s hogyan élnek ezeknek a szervezeteknek a vezetői, honnan kapnak pénzeket – sorolta a kormánypárti politikus, aki úgy látja, hogy az elmúlt 48 óra őt igazolta, és nem tőle riadtak meg az „álcivil” szervezetek, hanem önmaguktól.

Hozzátette: a civil szervezetek 99,9 százaléka rendben van, nem finanszírozzák őket nagyhatalmak, és nem kérik őket, hogy a szabadon választott magyar parlamentre, kormányra „brutális nyomást” gyakoroljanak. Szerinte az „álcivil” szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, s ha tevékenységük a magyar emberek érdekei ellen folyik, akkor semmi keresnivalójuk.

Megemlítette azt is, hogy Barack Obama leköszönő amerikai elnök olyan törvényjavaslatot kezdeményezett, amely a rémhírek terjesztésének megakadályozásáról és a külső idegen befolyásoló tényezők kiiktatásáról szól. Jelezte: ezt a törvényjavaslatot tanulmányozzák.

Németh Szilárd arra a kérdésre, hogy a magyar emberek érdeke-e, hogy a Transparency International küzdjön a korrupció ellen, úgy reagált, a magyar embereknek az az érdeke, hogy mindenki küzdjön ellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.