Nevet változtatott a legújabb nyugdíjaspárt

Az Idős Demokraták Szövetsége el szeretné kerülni a Fidesszel és az SZDSZ-szel való egybemosást.

MNO
2017. 01. 30. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azután kerestük meg a Nyugdíjas Párt 50+-t, hogy közleményt adott ki, melyben keddi alakuló ülésükre várják a sajtó munkatársait. Egy ideig úgy tűnt, hogy új nyugdíjaspárt tűnt fel a horizonton, de ez koránt sincs így. A félreértéseket Meskó László oszlatta el, mint mondta, szó sincs új pártról, csupán névváltoztatás történt.

A párt vezetősége szerint erre azért volt szükség, mert egyesek szerint az IDSZ rövidítés összecseng a Fidesszel, illetve mások az SZDSZ-re asszociálták. Sokan azt is kifogásolták, hogy az a szó, akikért valóban létrejött a párt – a nyugdíjasokért – nem szerepel az elnevezésükben. Annak érdekében, hogy elkerüljenek bármiféle összemosást a kormánypárttal és a szabad demokratákkal, a vezetőség a névváltoztatás mellett döntött – közölte a Nyugdíjas Párt 50+ sajtószóvivője.

Kabai Tibor a párt megbízott vezetője közleményében azt írta: céljuk, hogy befolyásolni tudják a döntéseket, ehhez jelen kell lenniük a politikai életben, felelősséget kell vállalniuk a tágabb közösség, a társadalom előtt. Ezért döntöttek a pártalakítás mellett.

A Nyugdíjas Párt 50+ megbízott vezetője korábban a 168 Órának úgy nyilatkozott, hogy rétegpárt akarnak lenni, elsősorban azokat a kérdéseket veszik majd elő, amelyekben konszenzus van az idős emberek körében, amelyekben együtt tud működni a „nercbundás rózsadombi hölgy és a falusi, templomba járó nyugdíjas is”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.