Nézőpont: toronymagasan vezet Orbán

Ha most vasárnap lenne a választás, a magyar felnőttek 37 százaléka szavazna a miniszterelnökre.

MNO
2017. 01. 26. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha most vasárnap lenne a választás, a magyar felnőttek 37 százaléka ismét Orbán Viktorra szavazna – derül ki a Nézőpont legfrissebb közvélemény-kutatási adataiból.

A Nézőpont szerint a szegedi polgármester a teljes felnőtt népesség és a baloldali szimpatizánsok körében is népszerűbb a kormányfőjelöltek versenyében, mint Gyurcsány Ferenc. Igaz, Botkát 7, Gyurcsányt 5 százalékra mérték, ami bőven a hibahatáron belül van.

A felmérés január 20-a és 23-a között készült ezer ember telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a tizennyolc évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint, a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.