Orbán: A bátorság a legfontosabb tulajdonság

„Értjük őket, de nem engedhetjük be őket” – mondta a miniszterelnök a bevándorlókról.

Lőrincz Tamás
2017. 01. 12. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa, nincs erőszak, és nem hajtanak teherautóval a tömeg közé. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy nálunk nem fordulhatnak elő ilyen szörnyűségek – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az első határvadász-avató ünnepségen, amelyen több mint 500 tiszthelyettes rendőr tette le esküjét. A programban összesen 3000 fővel növelik a Készenléti Rendőrség létszámát, hogy csökkentsék a déli határon szolgálatot teljesítők terheit. 

A kormányfő szerint a naivitás, az illúziók és az erélytelenség korszaka lejárt Európában, két lábbal kell állni a földön, és abból kell kiindulni, amit „látunk, és nem abból, amit látni szeretnénk”. Hangsúlyozta, hogy a határvédelemhez szükséges feltételeket biztosítják.

Orbán Viktor beszédében azt mondta, hogy az Európába vándorlók nem az itteni szokások szerint szeretnének élni, hanem a saját életüket szeretnék folytatni, csak mindezt az európai emberek életszínvonalán. A kormányfő szerint a migránsok ugyanakkor áldozatok is, méghozzá az embercsempészeké, valamint az őket csalogató politikusoké. – Értjük őket, de nem engedhetjük be őket. Az emberi jog nem írja elő a nemzeti öngyilkosságot – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint Európa jobban járt volna, ha nem támadja a magyar megoldásokat, amelyekről – állítása szerint – bebizonyosodott, hogy hasznosak és működőképesek, ezért egyre több ország veszi át azokat.

Orbán Viktor szerint a migránsokkal együtt terroristák is jöttek Európába, de Magyarország bebizonyította, hogy megálljt lehet parancsolni a bevándorlásnak. – Ehhez elszántság és olyan emberek kellenek, mint önök, akik az életüket is hajlandók kockáztatni – fogalmazott, hozzátéve, hogy a képzés során hasznos tudást kaptak a parancsnokoktól, de a legfontosabb tulajdonságot, a bátorságot, otthonról hozták. Ez szerinte Magyarországon történelmi tulajdonság.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a határokra nehezedő nyomás nem szűnik meg a későbbiekben sem, ezért a kormány számára kiemelt nemzetbiztonsági ügy a határvédelem.

– Nekünk kell megvédeni saját magunkat. Mindig jobb arra számítani, hogy nem lehet nekünk ártani, mint arra, hogy nem akarnak – mondta.

Az ünnepségen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Simicskó István honvédelmi miniszter is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.