Orbán ragaszkodik Simonkához, és 2/3-ot akar

2017-ben elkezdődik a fideszes kampány, Orbán már tudja, kik indulnak egyéniben a képviselőségért.

MNO
2017. 01. 13. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor fejében már összeállt a Fidesz 106-os listája a 2018-as választások egyéni képviselőjelöltjeit tekintve, és ebben helye van a gyanús ügyekkel kapcsolatban emlegetett Simonka Györgynek is – írja fideszes forrásokra hivatkozva az Atv.hu.

Habár hivatalos lista még nincs, de a karácsony előtti dobogókői elnökségi ülésen a párt vezetői végigvették mind a 106 körzet lehetséges indulóit, hiszen a kormányfő instrukciói alapján a 2017-es évnek már a választásokról kell szólnia.

A hivatalosan még nem véglegesített Fidesz–KDNP-jelöltek kiválasztása azért is fontos a miniszterelnök számára, mert a központi költségvetési pénzeket és az uniós forrásokat célzottan, az egyéni jelölt választási győzelmét megalapozva „irányítják” majd egy-egy körzetbe. Másrészt minimalizálni szeretnék a kockázatokat, azaz a lehetséges támadási felületeket – írja a portál.

Orbán újra kétharmados győzelmet szeretne, és ebben az egyik hátráltató tényező a Fidesz korrupt imázsa. Ezért a pártban csak a teljességgel védhetetlen ügyek szereplőit áldozzák be. Simonka ellen a korábbi hírekkel ellentétben nem folyik nyomozás, és az ő kezét nem is engedi el a miniszterelnök. Bár fontos a pártnak, hogy néha példát statuáljon, de nem akarnak túllőni a célon.

Mindenestre Mengyi Roland és Tiffán Zsolt már nem férnek be a 2018-as „keretbe”, de például nem kizárt, hogy Farkas Flórián újra képviselő lesz majd pártlistás mandátummal.

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor egyik fontos szempontja, hogy ki milyen intenzitással mozgósított a tavalyi érvénytelenre sikerült kvótanépszavazáson, Kocsis Máté józsefvárosi polgármester választhat, hogy 2018-ban szeretne-e ismét a parlamenti képviselőségért indulni egyéni körzetben, vagy a következő évben a polgármesterségért száll ismét ringbe – írja az Atv.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.