Orbán Ráhel korábbi ügyvédje is a szerencsések közt

Milliárdos állami tendert nyert egy konzorcium, amelyben feltűnik a Erzsébetváros fideszes alpolgármestere is.

Horváth Csaba László
2017. 01. 04. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem bruttó 2,4 milliárd forintért adhat tanácsokat a Miniszterelnökségnek az „Ész-Ker” Kft. és az SBGK Ügyvédi Iroda alkotta konzorcium – derült ki a friss közbeszerzési hirdetményből. A két társaság eddig is órási összegekhez jutott a kormányzati pályázatokon. Ez a jelek szerint nem véletlen.

Az Ész-Ker Kft.-ről tavaly az Átlátszó.hu írta meg, hogy a cég többségi tulajdonosán, Kárpáti Péter Györgyön keresztül kapcsolatba hozható az ismert kormányközeli milliárdossal, Garancsi Istvánnal, valamint Tiborcz Istvánnal is, aki Orbán Viktor miniszterelnök veje.

Az SBGK ügyvédi iroda szintén az állami tenderek nagy kedvezményezettje. Az iroda elnökségi tagja pedig nem más, mint Erzsébetváros fideszes alpolgármestere. Bajkai István arról is ismert, hogy a kormányfő lányának, Orbán Ráhelnek látta el a jogi képviseletét korábban. 

A konzorcium a Miniszterelnökség számára a Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében nyújt majd jogi és közbeszerzési tanácsadást, segítve az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, valamint az Európai Tengerügyi és Halászati Alap forrásaiból származó pénzeszközök felhasználásával történő közbeszerzési eljárásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.